تغذیه عروس هلندی در زمان جوجه دار شدن | تخمگذاری | تولک

غذای مناسب برای عروس هلندی - جوجه کشی دات کام

غذای مناسب برای عروس هلندی

عروس هلندی از خانواده طوطی ها بوده و پرنده ای بسیار با نمک و بازیگوش است. این پرنده های زیبا به عنوان پرنده زینتی در خانه و در قفس نگهداری می شوند. این پرنده ها در طبیعت در اصل بومی استرالیا می باشند و در زمین هایی پوشیده با علف و بوته زارها زندگی می کنند.

یکی از مهمترین جنبه های نگهداری عروس هلندی در منزل ، رسیدگی و توجه کافی به تغذیه آنها می باشد. اگر غذای کافی در اختیار این پرنده ها قرار نگیرد و یا از غذای ناسالم و بدون مواد مغذی تغذیه شوند، به مشکلات و بیماری های مختلفی دچار میشوند.

در این مقاله از سایت جوجه کشی دات کام به بررسی غذای مناسب عروس هلندی در دوره های مختلف زندگی به ویژه در زمان بزرگ کردن جوجه ها پرداخته ایم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

محل نگهداری عروس هلندی

این پرنده ها درون قفس هایی در داخل خانه نگهداری می شوند. این قفس باید به اندازه ای باشد که پرنده درون آن حس آرامش داشته باشد. همچنین محل قرار گیری قفس نیز در خانه اهمیت زیادی دارد. قفس را باید در محلی به دور از نوسانات شدید دمایی و به دور از سروصدای زیاد قرار دهید.

دستگاه جوجه کشی 672 تایی اسکندری- جوجه کشی دات کام
دستگاه جوجه کشی ۶۷۲ تایی

محل نگهداری عروس هلندی - جوجه کشی دات کام

این قفس نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرد. همچنین آبخوری و دانخوری استاندارد مخصوص پرنده نیز در داخل قفس تعبیه شوند و به طور دائمی آب آشامیدنی تمیز در اختیار آن پرنده قرار بگیرد. از نظر بهداشتی نیز باید به قفس رسیدگی شود و هرچند روز یک بار تمیز و نظافت گردد.

دوره های متفاوت تغذیه عروس های هلندی

در پرورش عروس هلندی بالغ رسیدگی دائمی و منظم به تغذیه پرنده بسیار مهم می باشد.  پرنده بالغ عروس هلندی باید با رژیم غذایی مناسب که حاوی تمامی مواد معدنی و مغذی لازم است، تغذیه شود. اما در رابطه با پرنده های کوچک یا همان جوجه عروس هلندی ها چون نمی توانند دانه های کامل را به سادگی بخورند، تغذیه فرق دارد و به روش خاص خود صورت می گیرد.

دوره اول: سن جوجگی

جوجه عروس هلندی هایی که فاقد والد هستند یا اینکه از طرف والدینشان طرد شده اند تا 40 الی 50 روزگی باید با سرلاک بزرگ شوند. سرلاک مورد استفاده عروس هلندی را میتوانید بصورت آماده از پت شاپ ها خرید کنید یا اینکه خودتان در منزل سرلاک مناسب برای جوجه عروس هلندی تهیه کنید. نحوه طرز تهیه سرلاک برای عروس هلندی را در لینک مشخص شده مشاهده نمایید.

دوره دوم: جوجه عروس هلندی جدا شده از والدین

غذاهایی که از زمان جدا شدن جوجه ها تا قبل از بلوغ برای این پرنده ها مناسب می باشند شامل ارزن و کتان هستند. (ارزن 750 گرم و کتان250 گرم). توجه داشته باشید که غذای همه پرنده های کاکتیل محبوس مخلوط همین دو دانه می باشد.

جوجه عروس هلندی جدا شده از والدین - جوجه کشی دات کام[recent_posts num="2" offset="2"]

لازم است که برای این جوجه ها هفته ای یک بار انواع سبزیجات مانند کاهو، اسفناج، کلم بروکلی، جعفری و..بدهید اما باید از شسته شدن کامل این سبزیجات اطمینان حاصل کنید.

همچنین دادن میوه های شسته شده و تازه که هسته های آنها جدا شده هفته ای یکبار بسیار اهمیت دارد و ویتامین های مورد نیاز بدن پرنده را تامین می کند. این میوه ها می توانند سیب، هلو، پرتقال، انگور و … باشند.

توجه داشته باشید که به این جوجه ها هر ده روز یک بار برای هر جوجه ده عدد تخمه می توانید بدهید.

شما می توانید ذرت تازه و پخته شده را نیز هر ده روز یکبار در اختیار جوجه عروس های هلندی که از والدین خود جدا شده اند قرار بدهید.

در تغذیه این پرنده ها در این سن می توان از حبوبات پخته شده مانند ماش، عدس و … نیز بکارگیری نمود. مخصوصا حبوبات پخته شده برای عادت دادن جوجه عروس هلندی به دونخور شدن بسیار مناسب میباشد.

افرادی که سعی دارند به عروس هلندی حرف زدن یاد بدهند، با تامین تغذیه مناسب، این پرنده روحیه گرفته و در انجام کار ها و یاد گرفتن کلمات خوب عمل می کند. برای آشنایی با چگونگی یاد دادن جملات و کلمات به عروس هلندی می توانید مقاله چطور به عروس هلندی حرف زدن یاد بدهیم؟ را بخوانید.

دوره سوم: تغذیه عروس هلندی در زمان آماده سازی برای تکثیر

غذای اصلی عروس هلندی در این زمان شامل ترکیبی از دانه ها می باشد. 750 گرم ارزن، 250 گرم کتان و 150 گرم مخلوط شاهدانه و کافشه و تخم کاسنی را با هم ترکیب نموده و این مخلوط دان را بعنوان غذای اصلی در اختیار عروس هلندی ها قرار دهید.

سبزیجات

شما می توانید دو بار در هفته از سبزیجات مختلف مانند جعفری، شوید، کاهو، کرفس، فلفل دلمه و کاهو و … بکارگیری نمایید.[recent_posts num="2" cat="" order="asc" orderby="rand"]

میوه های مختلف

شما می توانید در این دوره به این پرنده ها سیب و هلو بدهید. توجه داشته باشید که قبل از دادن میوه ها به عروس هلندی، حتماً هسته آنها را در بیاورید.

پروتئین

برای تامین پروتئین دان این پرنده ها، از تخم مرغ اب پز می توان استفاده کرد. روی این تخم ها می توانید خرفه بپاشید. هر هفته 20 تا 30 عدد جوانه گندم هم به عروس هلندی بدهید.

مولتی ویتامین ها

برای تامین ویتامین مورد نیاز این پرنده ها در این دوره، از قطره مکمل کلسیم( تا زمان اولین تخم گذاری)، قطره  ad3e( در زمان 15 روز قبل از تخم گذاری)، و مولتی ویتامین ( تا زمان گذاشتن اولین تخم) استفاده کنید.

دوره چهارم: تغذیه و جیره غذایی عروس هلندی در زمان تخم گذاری و نشستن روی تخم

در زمانی که این پرنده اولین تخم را می گذارد، تغذیه اش معتدل باید باشد.

تغذیه و جیره غذایی عروس هلندی در زمان نشستن روی تخم - جوجه کشی دات کام

زمانی که تخم گذاری عروس هلندی شروع می شود، باید همه غذاهای گرم و محرک را که در ادامه آورده ایم از جیره غذایی این پرنده حذف شوند و نباید به این پرنده این غذاها را بدهید. در دانه های این پرنده از تخم منداب می توانید استفاده کنید و مصرف کاهو را دو برابر دوره قبل نمایید.

لیست انواع دانه های گرم که باید حذف شوند:

  • کافشه و شاهدانه و تخم بذرک
  • هفت تخم
  • انواع جوانه ها
  • سبزی های گرم مانند جعفری
  • انواع مولتی ویتامین ها

تغذیه بعد از اتمام تخم گذاری

در این  زمان می توان ارزن و یک هشتم مقدار آن کتان به پرنده بدهید. همچنین هفته ای دوبار تکه سالادی کاهو و یا سبزی گشنیز در اختیار عروس های هلندی قرار دهید. هر ده روز چند عدد گندم پخته و چند عدد تخمه نیز در تغذیه این پرنده ها استفاده کنید.

دوره پنجم: غذا دادن مولدها به جوجه ها

از زمانی که جوجه ها به دنیا آمدند، به عروس هلندی ها می توانید مخلوط 750 گرم ارزن و 250 گرم کتان بدهید. همچنین مرغ پخته و گندم پخته از روز اول هر روز در اختیار جفت ها بگذارید.

پنج روز پس از تولد جوجه آخر کم کم تخمه هم به دان این پرنده ها می توانید بیافزایید. از روز دهم نیز می توانید انواع سبزی ها مانند گشنیز و جعفری و شوید و… را در اختیار این پرنده های زیبا قرار دهید.

غذا دادن مولدها به جوجه ها - جوجه کشی دات کام

دو هفته بعد نیز می توانید هویج، سیب، هلو و انواع این میوه ها را هم به صورت پخته و یا به صورت خام به پرنده ها بدهید.

پس از اینکه جوجه ها از لانه در آمدند، این پرنده ها می توانند از همه غذاهای مجاز تغذیه کنند.

توجه: در دوران بزرگ کردن جوجه ها به مولدها، مولتی ویتامین ندهید. زیرا اینکار باعث آماده سازی مجدد مولدها برای تخمگذاری میشود و جوجه ها را رها میکنند. تخمگذاری مجدد و بدون استراحت برای مولدها خطرناک بوده و احتمال تلف شدن آنها به دلیل ضعف شدید جسمانی بسیار بالا می باشد.

تغذیه در دوره پر ریزی عروس هلندی

در زمان پر ریزی عروس های هلندی، میوه ها و انواع سبزیجات از بهترین غذاها می باشند. در این دوران تغذیه شامل مواد زیر می باشد:

  • ارزن و یک هشتم مقدار آن کتان
  • سبزی هایی که کلسیم زیادی دارند
  • کلم بروکلی، کرفس، برگ کلم و …
  • انواعی از میوه ها که دارای کلسیم می باشند
  • توجه داشته باشید که خرما، انجیر و سیب باید به مقدار کم مصرف شوند.
  • بکارگیری قطره مکمل کلسیم، قطره مینرال و مولتی ویتامین در این دوره مهم است.

سخن آخر

در این نوشته از سایت جوجه کشی دات کام به بررسی تغذیه عروس هلندی در دوران مختلف زندگی اش پرداختیم. توجه داشته باشید در تغذیه پرنده هایی که در اسارت زندگی میکنند باید از مکمل ها حتما بصورت دوره استفاده شود. استفاده از تغذیه مقوی به همراه مکمل ها علاوه بر تقویت پرنده ها بر نطفه آنها نیز تأثیرگذار بوده و باعث میشود که جوجه های بیشتری از طریق جوجه کشی بتوانید به دست بیاورید. تغذیه مولدها مخصوصا در زمان خوابیدن بر روی تخم ها و بزرگ کردن جوجه ها اهمیت دو چندان بیشتری دارد. سعی کنید در این دوره غذا بصورت همیشگی در اختیار آنها قرار دهید. زیرا غذا دادن به چندین جوجه برای مولدها سخت بوده و انرژی زیادی میخواهد. اگر تغذیه آنها ضعیف یا کم باشد، مولدها نیز سریعا ضعف کرده و تلف میشوند.

دسته‌بندی سایر پرندگان مقالات پرورش و نگهداری پرندگان
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

21 پاسخ به “تغذیه عروس هلندی در زمان جوجه دار شدن | تخمگذاری | تولک”

  1. سلام عروس هلندیای من۳تاتخم دادن امروز تخم به ماده چسبیده بود تخم رو از بدنش کند گزاشتم تو لونه اما یزره ترک برداشته موقعی که میکنده الان تخم جوجه میشه؟تخم حدود۱۵روز داره

  2. سلام . جوجه ی عروسم امروز از تخم درومده درمورد تغذیه شون لطفا راهنمایی کنید ک هم برای جفت عروسهام هم جوجه مفید باشه ممنون

  3. سلام بزرگوارعروس هلندی من سه تاتخم گذاشته اولین جوجه اش چندروزی زنده بودکه امروزدیدم مرده انگاری بهش دون نداده بودن انگاری هوایااب بودتوش شکمش خالی خالی بودمیشه راهنمای کنیدکه بایدچیکارکنم ممنون

  4. سلام یه جفت از عروسام تخم داشتن براشون اب گزاشتم ابتنی کردن بعد از اون ماده خیلی کم میخوابه رو تخم یکی از تخما هم خراب شده چند روز دیگه هم بیشتر نمونده تا باز بشن چی کار کنم ؟

    1. موقع تخم یا جوجه ب هیچ عنوان اب جهت اب تنی نیاد در اختیار پرنده باشه یا تخم یا جوجه میمیره

    1. خب بلد نیستی باید سر سرنگ کرمک بزاری و کرمک رو تا معده پرنده فرو کنی بعد سرنگ رو آهسته فشار بدی تا سرلاکی داخل معده پرنده خالی بشه

  5. سلام، الان سه روزه جوجه عروس لوتينو من بدنيا اومده همين يه دونه بود ولي الان ديدم كه بازم عروسها تخم گذاشتن تو اين شرايط چكار كنم ، ؟ ممنون ميشم راهنمايي كنيد ،

  6. لوتینوی ماده ی من سه تا جوجه به دنیا آورده الان در دوره ی غذا دهی به جوجه هاست نمیدونم چرا پر پس سرش داره می‌ریزه ؟؟

    1. چه غذایی بهش میدین ؟ مکمل های کلسیم حتما توی قفسش بذارید پرنده همه ویتامین های لازمش رو دریافت نمیکنه احتمالا و داره ضعیف میشه
      غذای تخم مرغی با دانه های مختلف بذارید توی قفسش . حتما مولتی ویتامین مخصوص براش تهیه کنید از داروخانه دامپزشکی مشورت بگیرید که با توجه به جوجه داشتن ویتامین مناسب بده بهتون
      کف دریا بذارید توی قفس براش. از سبزیجات استفاده کنید

  7. سلام ببخشید عروس هلندی تازه خریدم و ۲ ماه و نیم هست و همش پف و عطسه میکنه باید چیکار کنم؟

    1. سلام قفسش در مسیر باد کولر قرار داره ؟ کنار پنجره است ؟
      مولتی ویتامین مخصوص براش تهیه کنید . نباید اطرافش غبار و خاک باشه نباید نزدیک آشپزخونه نگهداری بشه

  8. سلام خیلی از راهنماییهاتون استفاده کردم .ولی میخواستم بدونم که عروس هلندی معمولا چندتا از تخمهارو باز میکنه

    1. سلام خوشحالیم که مطالب براتون مفید بوده.
      اینکه چندتا از تخم هاش رو باز کنه مشخص نیست عوامل زیادی تاثیر گذارن
      عروس هلندی ها به صورت غریزی برخی از تخم هایی که نطفه ضعیف بوده یا جوجه درون تخم مرده رو از لونه بیرون میندازن
      یا گاهی هم با اولین جوجه ای که متولد میشه بقیه تخمهارو رها میکنن
      این بستگی به عروس داره و نمیشه یه عدد کلی داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناسان فروش کارخانه
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت